Onderhoudswerkzaamheden RandstadRail vanaf 2 t/m 5 mei

Ten gevolge van onderhoudswerkzaamheden op het traject van Randstadrail 3 en 4 en de E-lijn (RET), gelegen tussen de halten Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum-West / Station Nootdorp, is op dit traject gedurende voornoemde periode geen exploitatie mogelijk.

RandstadRail 3

Randstadrail 3 rijdt de normale route tussen Loosduinen en Den Haag Centraal Station.

Randstadrail 3 rijdt in Zoetermeer de normale route door de Krakeling.

RandstadRail 4

Randstadrail 4 rijdt de normale route tussen Den Haag De Uithof en Den Haag Centraal Station.

Randstadrail 4 rijdt in Zoetermeer de normale route tussen de Javalaan en Zoetermeer Centrum-West.

E-lijn (RET)

Op het traject tussen Den Haag Centraal Station en Station Nootdorp, wordt in beide richtingen vervangend busvervoer ingezet. De E-lijn (RET) rijdt de normale route tussen Station Nootdorp en Rotterdam Centraal Station.

Route Randstadrail 3 en 4 tussen Loosduinen / De Uithof en Den Haag Centraal Station

Randstadrail 3 en 4 rijden vanaf Loosduinen en De Uithof de normale route tot de halte ‘Den Haag Centraal Station’. Vandaar rijden RandstadRail 3 en 4 via de route van tram 2 naar de keerlus ter hoogte van het Ministerie van Sociale Zaken op de Laan van NOI. Vanaf de Laan van NOI terug naar Den Haag Centraal Station en vervolgens de normale route naar Loosduinen en De Uithof. De halten Beatrixkwartier, Laan van NOI (Hoog), Voorburg ’t Loo, Leidschendam-Voorburg, Forepark, Leidschenveen en Voorweg Laag in beide richtingen.

Bij de halten van tram 2 tussen de Laan van NOI en Den Haag Centraal Station kan worden opgestapt op de RandstadRail voertuigen. Tijdelijke halten Ternoot, Oostinje, Stuyvesantstraat en Laan van NOI.

Vervangend busvervoer naar Zoetermeer Centrum-West en Station Nootdorp


  1. Er rijdt een sneldienst in beide richtingen (via de A12) tussen Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum-West.
  2. Er rijdt een pendelbus in beide richtingen tussen Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum-West volgens de reguliere route van RandstadRail 3 en 4.
  3. Er rijdt een pendelbus in beide richtingen tussen Den Haag Centraal Station en Station Nootdorp voor de E-lijn (RET).

Route sneldienst tussen Den Haag Centraal Station – Zoetermeer Centrum West

Busplateau Den Haag Centraal Station (perron E), Prins Bernhardviaduct, A 12, afslag 6 Zoetermeer Centrum, Afrikaweg, Zoetermeer Centrum-West (Busstation perron H). Tijdelijke halten Den Haag Centraal Station (Busplatform perron B) en Centrum West (Busstation perron H).

Route pendelbus tussen Den Haag Centraal Station – Zoetermeer Centrum-West

Busplateau Centraal Station (perron A), Prins Bernhardviaduct, Juliana van Stolberglaan, Prinses Beatrixlaan, Schenkkade, Laan van Nieuw Oost Indië, Koningin Julianalaan, Mgr. van Steelaan, Sint Martinuslaan, Rembrandtlaan, Parkweg, Oosteinde, Rotonde bij Rodelaan terug naar Oosteinde, Parkweg, Rembrandtlaan, Prins Bernhardlaan, Sijtwendetunnel, Noordelijke Randweg, Donau, Loire, Zoetermeerse Rijweg, Leidschendamseweg, Amerikaweg, Vorstiusrode, Amerikaweg, Zoetermeer Centrum – West, (perron H.)

Tijdelijke halten in beide richtingen Den Haag Centraal Station (Busplatform perron A), Beatrixkwartier (Prinses Beatrixlaan, halte Connexxion), Laan van NOI (Koningin Julianalaan, tijdelijke halte bus 23), Voorburg ’t Loo (richting Zoetermeer: tijdelijke halte hoek Prinses Irenelaan/Mgr. Van Steelaan, richting Den Haag: op Spinozalaan, halte bus 23), Leidschendam-Voorburg (Parkweg, halte Connexxion), Forepark (Op de Loire, halte Connexxion-Veolia), Leidschenveen (Zoetermeerse Rijweg, halte Connexxion), Voorweg Laag (Vorstiusrode, Gerrit Achterberghove), Zoetermeer Centrum West (Busstation perron H).

Pendelbus E-lijn (RET) tussen Den Haag Centraal Station Station – Station Nootdorp

Busplateau Den Haag Centraal Station (perron D), Prins Bernhardviaduct, A 12, A 4 richting Amsterdam, afslag Leidschendam, Zoetermeerse Rijweg, Laan van Leidschenveen, Ypenburgse Stationsweg, Hofweg, Ambachtsweg, Station Nootdorp.

Tijdelijke halten in beide richtingen, Den Haag Centraal Station (perron A), Station Leidschenveen (nabij halte tram 19) en Station Nootdorp (parkeerplaats Station Nootdorp).

Op het vervangend busvervoer is sprake van vrijvervoer, in de pendelbus vindt geen kaartverkoop plaats. Reizigers dienen wel in het bezit te zijn van een geldig vervoerbewijs op de overige trajecten van RandstadRail.

Reactie achterlaten