Aanleg ZoRo-busbaan kan beginnen

Drie bestuurders hebben woensdagmiddag 27 april hun handtekening gezet onder de Uitvoeringsovereenkomst ZoRo-busbaan. Dit betekent dat de aanleg nu echt kan beginnen. De busbaan wordt naar verwachting in december 2012 opgeleverd.

Ewald van Vliet (burgemeester van Lansingerland), Jeannette Baljeu (portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam) en Pedro Peters (Algemeen Directeur van de RET/Projectorganisatie RandstadRail) ondertekenden de overeenkomst. Hierna overhandigden Van Vliet en Baljeu het gereedschap (een schep en een paar werklaarzen) symbolisch aan Peters zodat hij de uitvoering kan starten.
De aanleg van de ZoRo-busbaan is het laatste onderdeel van het project RandstadRail. De grotendeels vrijliggende busbaan wordt zo’n 7 kilometer lang. Door de aanleg wordt een snelle, hoogwaardige busverbinding mogelijk gemaakt tussen busstation Centrum West in Zoetermeer en metrohalte Rodenrijs in de gemeente Lansingerland.

“Het openbaar vervoer in de driehoek Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam krijgt met de komst van de ZoRo-busbaan een positieve impuls. De reissnelheid en bereikbaarheid gaan er, zeker voor mensen in Lansingerland, flink op vooruit,” aldus Jeannette Baljeu. “Het eindplaatje is nog altijd een railverbinding op dit tracé, maar niemand weet op dit moment wanneer de tijd daar, financieel verantwoord, rijp voor is.”

Reactie achterlaten