Grote controleactie Randstadrail

HTM, Politie Haaglanden, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hebben vrijdag 17 juni een grootscheepse controleactie op en rond acht haltes van de RandstadRail in Zoetermeer. Met deze integrale samenwerking willen zij de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. De actie is onderdeel van een reeks grootscheepse acties, die dit jaar op onverwachte momenten plaatsvinden.

Politie

Burgemeester Waaijer en Patrick van Domburg (wethouder Veiligheid) woonden de controleactie gedeeltelijk bij. Na afloop maakte Politie Haaglanden de resultaten bekend. Op de trams van de RandstadRail werden 600 passagiers gecontroleerd. 109 passagiers hadden geen geldig vervoersbewijs. 166 bekeuringen zijn er uitgeschreven. Verder waren 71 medewerkers van de HTM, politie Haaglanden, team Handhaving en Was op de been tijdens deze handhavingsactie.

Zero tolerance

De actie vond plaats op en rond de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, De Leyens, Delfsewallen en Javalaan. Op deze haltes veroorzaken rondhangende jeugd en jongeren veel overlast zoals vernielingen, geluidsoverlast en het lastig vallen van passagiers. Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. Omdat de problematiek zich niet beperkt tot de haltes surveilleerden team Handhaving en leden van Wijk- en Agent Samen (WAS) op deze avond in de aangrenzende wijken extra. Het team handhaving verwijderde verkeerd gestalde fietsen rondom de stations. Eigenaren kunnen hun fiets traceren via www.fietsdepothaaglanden.nl.

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl

Reactie achterlaten