Nieuwe dienstregeling Randstadrail en nachtbus

Maandag 22 augustus a.s. start jaardienstregeling 2011 bij HTM. Deze gelegenheid wordt aangegrepen om een nieuwe opzet van de dienstregeling van Randstadrail te introduceren. In Zoetermeer bestaat geen lijn 3K meer.

RandstadRail 3 en 4

De RandstadRaillijnen 3 en 4 rijden maandag t/m zaterdag om de 10 minuten. Op maandag t/m vrijdag worden de ochtend- en avondspits versterkt met extra 3K en 4K ritten, dit zijn zogenaamde kort trajectritten. RandstadRaillijn 3K rijdt tussen De Savornin Lohmanlaan en Centraal Station. RandstadRaillijn 4K rijdt tussen Monstersestraat en Zoetermeer Javalaan. Op RandstadRail 4K wordt mogelijk een begin gemaakt met gekoppeld rijden. ’s Avonds en zondag de gehele dag rijden de RandstadRaillijnen om de 15 minuten.

Opmerking ZoetermeerOV: Hiermee worden er in de spits minder ritten gereden tussen Zoetermeer en Den Haag. Voorheen reden er met de lijnen 3, 4, 3K en 4K 8+8+2+2=20 ritten per uur. Met de nieuwe dienstregeling is dat 6+6+6=18 ritten per uur. Daarbij valt wel op te merken dat de verdeling over het uur beter is, en dat met het voorziene gekoppeld rijden van lijn 4K juist meer capaciteit wordt geboden.

Randstadrail E

Randstadrail E naar Rotterdam Centraal zal in de spits elke tien minuten rijden. Veel Zoetermeerders maken gebruik van de overstap op Leidschenveen voor hun reis naar Rotterdam. De bussen die (vanuit Zoetermeer) bij station Berkel Westpolder aansluiten op de metro, veranderen niet hun tijden.

Nachtbus

De laatste rit van alle nachtnetlijnen komt te vervallen. De laatste nachtbussen vertrekken (vanaf donderdag 25 augustus) op zowel donderdag, vrijdag als zaterdag om 5:00 uur vanuit het centrum van Den Haag.

0 antwoorden op “Nieuwe dienstregeling Randstadrail en nachtbus”

 1. naomi2012-03-09 om 00:00Beantwoorden

  Hoe zit het met de nachtbus van en naar Rotterdam? Is dat niet meer?

 2. Demi2012-11-19 om 00:00Beantwoorden

  Is er wel een bus/trein die de functie van de nachtbus (rotterdam – zoetermeer) vervangt?

 3. Maarten Batenburg2012-11-21 om 00:00Beantwoorden

  Beste Demi,

  Nee, er is geen alternatief. Eventueel kan je met de nachttrein tussen Rotterdam en Den Haag reizen, en dan de HTM-nachtbus naar Zoetermeer.

  Met vriendelijke groet,
  Maarten Batenburg
  http://www.zoetermeerov.nl

 4. vincent2012-11-26 om 00:00Beantwoorden

  Toch wel een gemiste kans dat er vanuit een grote stad als Rotterdam geen nachtbussen naar Zoetermeer vertrekken.

  Zeker gezien het beperkt aantal horeca gelegenheden in Zoetermeer verwacht ik dat er toch redelijk wat animo zou zijn voor een Nachtbus.

  Er vertrekt vanuit Rotterdam zo ongeveer naar elke plaats een nachtbus. (Hardinxveld-Giessendam, Gouda , Sliedrecht, Pijnacker, Berkel etc)

  Zelfs de kleine plaatsen als Berkel en Pijnacker zijn s’nachts beter te bereiken als Zoetermeer.

  Dat is toch wel apart…..

Reactie achterlaten