Reizigers goed voorbereid

De invoering van de nieuwe dienstregeling van de NS en busmaatschappij Connexxion heeft in Zoetermeer niet voor grote problemen gezorgd. De meeste reizigers bleken goed op de hoogte van de veranderingen. Tussen Zoetermeer en Utrecht rijden sinds zondag geen sneltreinen meer. Reizigers zijn aangewezen op stoptreinen. De Intercity rijdt station Zoetermeer voorbij. Tot ergenis van veel reizigers moeten ze overstappen in Gouda, dat wel wordt bediend door de intercity. Wie blijft zitten in de stoptrein tot Utrecht, doet er tien minuten langer over dan bij de oude NS-dienstregeling. Problemen ontstonden vanmorgen met stadsbus 70 van Noordhove naar Centrum West.

Een volle bus reeds langs een halte bij de Azïeweg op de grens van De Leyens en Noordhove/Seghwaert/ Hier stonden ook reizigers richting Rijswijk die bij Centrum West moeten overstappen op bus 50. Die lijn rijdt namelijk niet meer door naar Seghwaert.

Busvervoerder Connexxion erkent dat sommige bussen haltes voorbijrijden. “Doordat RandstadRail niet rijdt, is het erg druk op lijn 70,” legt een woordvoerder van Connexxion uit. “Een chauffeur mag als hij een volle bus heeft, niemand meer toelaten. Tussen zeven uur en half negen is de frequentie op lijn 70 wel verhoogd: elke acht minuten rijdt een bus.”

Lang niet bij alle bushaltes in Zoetermeer hingen de nieuwe vertrektijden. Connexxion belooft dat nog voor het einde van deze week alle tijdschema’s aan de nieuwe dienstregeling zijn aangepast.

Reactie achterlaten