Verwarring over tarief van kaartje Randstadrail Zoetermeer – Den Haag

Volgens wethouder Haring is er van enig verschil echter geen sprake. ‘Het normale tarief van Zoetermeer Centrum West naar Den Haag Centraal is 2,62 euro, het tarief dat de gebruikers van een ovchipkaart betalen. De mensen die een papieren kaartje kopen, betalen voor dezelfde rit bijna het dubbele, namelijk 5 euro,’ schrijft Haring aan de commissie.

Het forse prijsverschil is het gevolg van het beleid van de HTM. Die wil dat zoveel mogelijk mensen de ov-chipkaart gebruiken en heeft dus het ouderwetse kaartje veel duurder gemaakt.

Ook op de terugweg gelden dezelfde tarieven. Het bestaan van het stadskaartje zorgt voor de grootste
verwarring. Dit kaartje kost de reiziger 2,50 euro. ‘Maar,’ tekent Haring aan. ‘Dit kaartje is alleen geldig binnen grofweg de gemeentegrenzen van Den Haag en niet daarbuiten. Ermee naar Zoetermeer reizen kan dus niet.’

Op eveneens gestelde vragen over het verdwijnen van het dalkaartje schrijft Haring dat het kaartje op de bussen van Veolia nog verkrijgbaar is en dat het bij de HTM nog bestaat in de vorm van Dalurenretour Den Haag plus. Dit kaartje kan gebruikt worden op alle HTM-lijnen en dus ook op de Randstadrail tussen Den Haag en Zoetermeer

Reactie achterlaten