De week van… Ed Boon

Als zelfstandig webdesigner en grafisch ondernemer heeft Ed heel wat uurtjes in de treincoupĆ© doorgebracht om bij zijn klanten te komen. Zo heeft hij ook de nodige heikele punten in het OV ervaren. Zoals bij het invullen van een declaratieformulier: “Ik dacht nou, hier valt wel iets te verbeteren.”

Een keer per maand heeft Ed Boon samen met de andere Rover-contactpersonen overleg met het Rocov, het regionaal overlegorgaan van het OV waarin consumentenorganisaties in vertegenwoordigd zijn. Hier bespreken ze klachten van reizigers en zoeken naar mogelijke oplossingen. “De procesverbeteringen met name de OV-chipkaart mag behoorlijk verbeterd worden. De declaratiemogelijkheid is zo ingewikkeld en de verschillen met de kaarttarieven in streekvervoer zijn te hoog. Zo is er een hele waslijst!”

Sinds het begin van zijn vrijwilligerswerk heeft Ed al heel wat verbeteringen in het openbaar vervoer opgemerkt, waar ook hij in heeft bijgedragen. “Er is nu een geschillencommissie voor klachten in het OV: genaamd het OV-loket. Dit was er in het verleden niet en is inmiddels onmisbaar.” Voorlopig zal Ed zich nog met veel plezier blijven inzetten voor de belangen van reizigers.

Reactie achterlaten