‘Een nieuwe dienstregeling voor de medezeggenschap’

Vroeg in de ochtend van 1 september jl. is de medezeggenschapstrein vanuit Den Haag vertrokken. In de trein zaten OR-leden, OR-secretarissen, bestuurders, HR managers en vele anderen die de medezeggenschap een warm hart toedragen.

In Zoetermeer zijn de waarzeggers in de trein gestapt. Zij voorspelden de toekomst van de medezeggenschap. Daarnaast hebben zij ook de nodige persoonlijke adviezen gegeven om de toekomst optimaal te beïnvloeden. Een van de adviezen die ik opving was ‘wees minder perfectionistisch. Het is beter soms gewoon maar te doen en je achteraf te verontschuldigen’.

In de diverse treincoupés is uitgebreid gediscussieerd over thema’s als ‘innovatieve manieren om de achterban bij het OR werk te betrekken’, ‘hoe proactief ben je als OR’, ‘innovaties rond de samenstelling van de OR’ etc. De uitkomst was soms verbluffend en we komen hierop nog terug. Daarnaast zijn er nieuwe contacten gelegd en is er veel informatie uitgewisseld.

Op het station in Utrecht was het nogal hectisch. Er stonden vele medezeggenschappers op het perron. Maar net voordat de conducteur op zijn fluitje blies, lukte het iedereen een plaatsje in de trein te bemachtigen. Daarbij bleek ook weer hoe goed de conditie is van medezeggenschappers. De trein vertrok naar station Zwolle om de mensen uit het Noorden van het land op te halen. Er was Haring in de trein en geen ‘gewone’ maar ice koffie. Het eindstation Apeldoorn kwam eigenlijk veel te snel in zicht. En wat daar gebeurde…

Reactie achterlaten