Nieuwe mijlpaal Verlengde Oosterheemlijn

Dinsdag 14 juni 2011 stortte wethouder Hans Haring, samen met wethouder Henk de Paepe van Lansingerland, het laatste beton voor het viaduct Bleiswijkseweg van de Verlengde Oosterheemlijn (verlenging RandstadRail-lijn 4). Deze tramlijn gaat lopen van de bestaande halte Javalaan tot het nieuw te ontwikkelen gebied Bleizo bij de A12.

Voor de tramlijn worden drie viaducten gebouwd. De eerste komt bij het Van Tuyllpark, daar komt ook een halte. Met het tweede viaduct wordt een fiets- en voetgangersverbinding tussen Bleizo en het Van Tuyllpark mogelijk gemaakt. Tot slot loopt het derde viaduct over de Bleiswijkseweg. Het beton voor het viaduct en de halte Van Tuyllpark werd zeven maanden eerder al gestort.

Verdere planning

Naar verwachting wordt in 2011 de bouw van de viaducten afgerond en worden alle sporen en de bovenleiding voor de tramlijn aangebracht. In 2012 vindt de installatie van de beveiliging plaats en starten de proefritten. De ingebruikname van de Verlengde Oosterheemlijn staat gepland in 2013.

Reactie achterlaten