OV in Den Haag plat op 6 november

Het openbaar vervoer in de drie grote steden, waaronder Den Haag, gaat op zondag 6 november 24 uur lang plat.

Het personeel legt het werk neer, waardoor trams, bussen en metro’s niet zullen rijden. De actie is gericht tegen de bezuinigingen op het openbaar vervoer die het kabinet wil doorvoeren, aldus vakbond Abvakabo woensdag. Er wordt gekozen voor een zondag om werknemers en scholieren dit keer te ontzien.

Het personeel zal volgens de bond echter afzien van de staking als minister Schultz Van Haegen van Infrastructuur en Milieu alsnog om tafel gaat met de vervoersbedrijven HTM, GVB (Amsterdam) en RET (Rotterdam). De bedrijven zijn tegen de aangekondigde miljoenenbezuinigingen op het openbaar vervoer en de verplichte aanbesteding ervan.

Op 19 oktober hielden HTM-medewerkers een spontane actie bij het ministerie van Infrastructuur in Den Haag: met tientallen stadsbussen werd de ingang tot het ministerie geblokkeerd. Ook werd op enkele andere momenten het ov in de grote steden al platgelegd.

Reactie achterlaten