Randstadrail op avonden zo-do in Den Haag geknipt

Deze werkzaamheden herhalen zich vanaf 21 november iedere zondag t/m donderdag na 21:45 uur.

Den Haag Centraal krijgt de komende jaren een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Deze verbouwing is nodig omdat steeds meer mensen gebruik maken van het station. De nieuwe OV-terminal wordt licht, veilig en goed toegankelijk voor iedereen. In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 november wordt er een grote torenkraan opgebouwd in de stationshal van het station. Vanwege de veiligheid van u als reiziger is het noodzakelijk de stationshal volledig af te sluiten voor publiek Tijdens deze werkzaamheden gaat de spanning van de bovenleiding af en kunnen er geen trams en RandstadRail-voertuigen (tram 2, 6, RR 3, 4) over het tramplatform van het station rijden. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. De trams in de Rijnstraat, de treinen en bussen blijven wel rijden.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden aan de torenkraan vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 november. Aansluitend start een periode van langdurige werkzaamheden die wekelijks plaatsvinden op zondag t/m donderdagavond vanaf ca. 21:45 uur. Vanaf dat moment worden tram 2, 6 en RR 3 en 4 aan weerszijden van het station omgeleid. Ook de tramhalten Spui, Grote Markt, Ternoot en Beatrixkwartier zijn na 21:45 uur gesloten. Op het traject waar tijdelijk geen tram en RandstadRail kan rijden, worden pendelbussen ingezet. Deze bussen stoppen op loopafstand van de vervallen halten.

RandstadRail 3 Den Haag Loosduinen – Zoetermeer Centrum-West

RandstadRail 3 is geknipt in 3 stukken:


 • RR 3 rijdt vanaf Loosduinen naar halte Brouwersgracht.
 • Pendelbus 73 rijdt in beide richtingen vanaf halte Brouwersgracht via Centraal Station (busplatform)
  naar halte Station Laan van NOI.
 • RR 3 rijdt vanaf halte Station Laan van NOI naar Zoetermeer Centrum West.

Let op: Voor de laatste rit van RandstadRail 3 die om 00:32 uur vanaf Loosduinen vertrekt naar de Brouwersgracht, geldt dat er niet meer overgestapt kan worden op de pendelbus.

RandstadRail 4 Den Haag De Uithof – Zoetermeer Javalaan

RandstadRail 4 is geknipt in 3 stukken:


 • RR 4 rijdt vanaf De Uithof naar halte Brouwersgracht.
 • Pendelbus 73 rijdt in beide richtingen vanaf halte Brouwersgracht via Centraal Station (busplatform) naar halte Station Laan van NOI.
 • RR 4 rijdt vanaf halte Station Laan van NOI naar Zoetermeer Javalaan.

Let op: Voor de laatste rit van RandstadRail 4 die om 00:24 uur vanaf Zoetermeer Javalaan vertrekt naar de Laan van NOI en de laatste rit van RandstadRail 4 die om 00:19 uur vanaf De Uithof vertrekt naar de Brouwersgracht, geldt dat er niet meer overgestapt kan worden op de pendelbus.

In- en uitchecken

Vergeet u bij het overstappen van tram op bus of andersom niet in hetzelfde voertuig in- en uit te checken. Reizigers uit Zoetermeer met eindbestemming Centraal Station die in het bezit zijn van een OV-chipkaart, kunnen op halte Voorburg ’t Loo overstappen op Lijn E. Let op: voor de E-lijn geldt dat u op de halte moet in- en uitchecken!

Vervangend busvervoer: Pendelbus 73

Pendelbus 73 doet de volgende halten aan :


 • Brouwersgracht
 • Grote Markt
 • Nieuwe Haven,
 • Busplatform Centraal Station: Perron D » richting Station Laan van NOI, Perron E » richting
 • Brouwersgracht
 • Prinses Beatrixlaan
 • Oostinje
 • Stuyvesantstraat
 • Station Laan van NOI

Reactie achterlaten