HTM servicepunt Zoetermeer in januari open

Begin januari wordt er op halte Zoetermeer Centrum West een nieuw servicepunt geopend. De HTM’ers op dit servicepunt leveren straks dezelfde diensten aan reizigers als bij de andere HTM servicepunten; de verkoop van OV-chipkaarten en oplaadbare vervoerproducten plus het geven van informatie. In de toekomst wil HTM hier ook andere diensten gaan testen en verkopen.

De reden om juist hier een servicepunt te beginnen is dat Zoetermeer een heel groot gebied is waar veel HTM reizigers vandaan komen. Ook zij hebben behoefte aan serviceverlening en ondersteuning, met name bij het gebruik van de OV-chipkaart. HTM wil hen met dit servicepunt tegemoet komen, zodat zij hiervoor niet apart naar Den Haag hoeven. Een servicepunt in Zoetermeer was ook een lang gekoesterde wens van de gemeente Zoetermeer en Stadsgewest Haaglanden. Op termijn verwacht HTM dat de opbrengsten van een goed servicepunt opwegen tegen de kosten.

In oktober melde wethouder Hans Haring (verkeer en vervoer) van Zoetermeer dat het servicepunt al eind dit jaar de deuren zou openen. Dit blijkt nu een paar weken opgeschoven.

Reactie achterlaten