Handige info over puntenkaart

Tijdens de informatieavond over RandstadRail en het vervangend vervoer werd duidelijk dat er veel vragen zijn over de RandstadRail zelf maar ook over het vervangend vervoer.

Voor veel mensen is niet duidelijk wat de kosten zijn en waar ze bijvoorbeeld puntenkaarten kunnen kopen. Daarom wat informatie op een rijtje.

Er zijn vier puntenkaarten. Een 1-puntkaart kost €1,20, een 2-puntenkaart kost €2,20, een tien puntenkaart kost €20,- (€6,50 reductietarief) en een 45-puntenkaart kost €45,- (€23,- reductietarief). Voor ritten binnen Zoetermeer heeft men voldoende aan één punt, dit geldt ook voor andere korte ritten zoals van Leidschendam naar Den Haag.

Alle lange ritten zoals van Zoetermeer naar Den Haag kosten 2 punten.

Het reductietarief geldt voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar, houders pas 65+, houders van een OV-studentenkaart. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis.

De 10- en 45-puntenkaart zijn in Zoetermeer te koop bij Hoogvliet Supermarkt in Oosterheem, Puttershoekstraat 115; D. Sonneveld, Westwaarts 22 bij Centrum West; mobiele verkoopbus HTM, busplatform Centrum West; Bruna, Petuniatuin 43 bij Seghwaert; The Read Shop, Meeuwenveld 7 bij Leidsewallen; The Read Shop, Broekwegzijde 120 bij De Leyens; The Read Shop, Hannie Schaftrode 144a in Buytenwegh; D. Sonneveld, Middenwaard 70a in Meerzicht; Kamber Tabac winkeltje, Mandelabrug in Driemanspolder; Hoogvliet Supermarkt, Juliana van Stolberglaan 21 in Delftsewallen; D. Sonneveld Tabac&Gifts, Lijnnbaan 285 in Noordhove.

Voor info over het vervangend vervoer kan men bellen naar 0800-6061. Ook gaat de gemeente binnenkort een meldpunt voor klachten openen.

Reactie achterlaten