Waar blijft het centrale meldpunt klachten over RandstadRail?

“Bijna gereed”, meldde de wethouder onlangs. Bijna gereed blijkt de bouw van het centrale meldpunt te zijn dat onderdeel gaat worden van de website van RandstadRail. Het is onbekened hoeveel langer het meldpunt nog op zich laat wachten.

Klaarblijkelijk is niet gekozen voor een pragmatische oplossing om de klagende reiziger zo snel mogelijk aan te kunnen horen. Dat was de uitgesproken behoefte. Maar helaas, geen simpel gemeentelijke telefoonnummer en ook geen e-mailadres op de site van de gemeente Zoetermeer. Hadden die niet veel eerder in de lucht kunnen zijn dan het meldpunt op de internetsite van RandstadRail?

Voorlopig zijn we bijna twee maanden verder sinds de toezegging werd gedaan. En al die tijd is hard gewerkt aan de internet-oplossing en aan de organisatie van het meldpunt daarachter, zoals een woordvoerster van de gemeente zei. Maar al die tijd kon je als ontevreden reiziger klagen wat je wilde, centraal klagen was er niet bij. “Bijna gereed” is bijna RandstadRail inmiddels wel een rekbaar begrip gebleken.

Reactie achterlaten