Een vergeten groep bij RandstadRail

“Omdat er van alles is misgegaan bij de ontwikkeling van RandstadRail, leeft er bij deze Zoetermeerders een groot gevoel van onzekerheid en angst”, aldus Henk van Koperen uit Zoetermeer.

“Terecht, als je afhankelijk bent van dit vervoer. We wilden er meer over weten en hebben de HTM toen telefonisch benaderd.”

Rolstoelen

Uit de verkregen informatie kwam duidelijk naar voren dat er proefritten zijn geweest met passagiers in rolstoelen en andere hulpmiddelen.

Een HTM’er die zelf in een elektrische rolstoel zit, was daarbij aanwezig.

Scootmobils

Op de vraag of er ook scootmobils mee kunnen rijden, werd geantwoord dat dat geen probleem is. “Daar er door anderen steeds wordt beweerd dat een scootmobil niet in de RandstadRail mee kan, heb ik mijn oor te luisteren gelegd bij mensen die een goed inzicht hebben in deze problematiek”, vervolgt Van Koperen. “Hun antwoord was duidelijk dat het niet verantwoord is. Ik krijg als ervaringsdeskundige dan ook het gevoel dat de HTM-informatie de twijfel binnen de doelgroep niet erg weg neemt.”

“Die groep bestaat niet alleen uit roelstoelgebruikers. Denk bijvoorbeeld ook aan blinde mensen.”

Uitgebreide proefrit

Om een duidelijk beeld van de werkelijke situatie te krijgen is het nodig om met een brede delegatie van de doelgroep een uitgebreide proefrit te maken, meent Van Koperen. “Ik verwacht daarom een uitnodiging van de HTM. Dan kunnen de echte deskundigen met praktijkervaring aan het woord komen.”

Reactie achterlaten