Ingebruikname opstelspoor bij RandstadRail-halte Javalaan

Donderdag 24 november 2011 heeft wethouder Hans Haring samen met Dirk le Clerq, algemeen directeur HTM, het nieuwe opstelspoor ten zuiden van RandstadRail-halte Javalaan in de wijk Oosterheem officieel in gebruik genomen.

In het kader van de Verlengde Oosterheemlijn is het bestaande opstelspoor daar verlengd. Daarmee is het nu geschikt voor het plaatsen van 14 RandstadRail-voertuigen (voorheen 8). (Lege) ritten voorafgaand aan en na afloop van de dienstregeling zijn nu niet meer nodig. Dit betekent minder geluidsoverlast voor omwonenden in de vroege en late uren.

De ingebruikname is weer een mooie mijlpaal in de aanleg van Verlengde Oosterheemlijn (verlenging RandstadRail-lijn 4), die gaat lopen vanaf halte Javalaan naar de nieuw te ontwikkelen Vervoersknoop Bleizo bij de A12. De Verlengde Oosterheemlijn is eind 2012 voltooid tot en met het viaduct Bleiswijkseweg. De verwachting is dat RandstadRail in 2015 naar de Vervoersknoop Bleizo gaat rijden.

Reactie achterlaten