Voorlopig geen automaat OV-chip Centrum West

Er komt voorlopig geen automaat voor OV-chipkaarten bij Centrum West, het vervoerknooppunt voor bussen en Randstadrail in Zoetermeer. Dit schrijft wethouder Haring (D66, ruimte) aan zijn raadscommissie.

Het stadsgewest Haaglanden is verantwoordelijk voor plaatsing van zo’n automaat die 24 uur per dag is te gebruiken. Maar volgens het gewest hangt aan zo’n voorziening een behoorlijk prijskaartje. Zo moet voor een automaat met alle mogelijkheden (muntgeldacceptatie, uitgifte anonieme chipkaarten) 50.000 euro worden neergeteld. Dit is exclusief exploitatiekosten. Een eenvoudiger uitvoering (zonder deze mogelijkheden) is verkrijgbaar voor 15.000 euro. Daar komt bij dat de HTM begin volgend jaar een loket voor klantenservice opent. Samen met een oplaad- en ophaalautomaat bij Subway en bij spoor 1 moet dit voldoende zijn, meent de wethouder. Haaglanden wil eerst kijken hoe groot de behoefte aan zo’n automaat blijft, nadat de HTM het loket heeft geopend.

0 antwoorden op “Voorlopig geen automaat OV-chip Centrum West”

  1. Kim2012-03-01 om 00:00Beantwoorden

    Ik vraag me bij bovenstaande af, of de wethouder hierbij uberhaupt wel rekening houdt met het feit dat er echt nog mensen zijn zonder pinpas? Ik stap zelf steeds onderweg uit bij een van de haltes waar de RET ook rijd want daar kan ik met muntgeld mijn ov-chipkaart opwaarderen. Dat kost ook nog eens extra, in- en uitchecken, naast dat het me gewoon zeker tien minuten extra kost.
    Ik heb zelf geen bankpas omdat ik door omstandigheden in de schuldsanering terecht ben gekomen. Mag ik dan maar niet reizen ofzo? Ik hoor deze klacht ontzettend vaak om me heen, ook niet elk ouder persoon is even handig ermee..

Reactie achterlaten