“Lift Mandelabrug is probleemlift”

“De liften zijn van cruciaal belang voor reizigers met het openbaar vervoer maar zijn ook belangrijk voor de route Rokkeveen-Driemanspolder/Centrum”, aldus Marijke van der Meer. De liften zijn erg belangrijk voor mensen die geen gebruiken kunnen of durven maken van de roltrappen zoals gehandicapten met rolstoelen of scootmobielen, ouders met kinderwagens of meerder kinderen of voor mensen die met de fiets de roltrap gewoon te griezelig vinden. “Er is een alternatieve route via de Balijbrug of de Stationsstraattunnel maar deze route is een enorme omweg en met deze temperaturen ondoenlijk”, aldus Marijke van der Meer.

Het Raadslid had de kwestie al eerder aangekaart en had geprobeerd om de situatie te verbeteren echter zonder resultaat. “Het college noemt één van de liften zelfs een ‘probleemlift'”, zegt Van der Meer in de motie.

Via de motie wil de partij dat er nu actie wordt ondernomen. Zó! verzoekt het college de zaak op het hoogst mogelijke niveau aan de orde te stellen en de HTM opdracht te geven om de situatie spoedig te verbeteren. Ook voor de toekomst wil de partij dat de situatie beter wordt geborgd en wil voor het zomerreces voorstellen aan de raad hierover ontvangen. “We willen dat vóór 1 oktober 2012 de bedrijfszekerheid van de liften op een aanvaardbaar niveau komen”, zegt Van der Meer strijdbaar.

Reactie achterlaten