Informatie over Zoetermeer op perronhuisje station Oost

Het perronhuisje op station Zoetermeer Oost is sinds enige tijd duidelijk herkenbaar voor wachtende treinreizigers. Op initiatief van Prorail en NS is het complete huisje beplakt met foto’s en informatie over Zoetermeer.

Daarmee krijgen wachtende treinreizigers feitelijke kennis over de stad. Volgens Eloy van Raamsdonk (regiodirecteur NS) duurt wachten in de beleving van treinreizigers gemiddeld drie keer zo lang als eigenlijk het geval is. Wanneer een reiziger wel wat te doen heeft dan is de beleving van het wachten veel korter. Vandaar dat Prorail en NS activiteiten ontwikkelen zoals winkeltjes, maar ook initiatieven als het beplakken van een perronhuisje. Vandaag was van Raamsdonk in Zoetermeer en samen met Patrick van Domburg (wethouder Citymarketing) bracht hij de laatste sticker aan op het perronhuisje. De wethouder zei bij deze gelegenheid blij verrast te zijn dat Prorail en NS Zoetermeer hebben uitgekozen voor dit experiment, zeker omdat een innovatieve stad als Zoetermeer houdt van pilots.

Reactie achterlaten