Coaches gezocht voor Randstadrail

Mensen met een beperking willen nog steeds graag begeleiding bij een eerste rit met RandstadRail, zo blijkt uit de openstaande aanmeldingen bij Voorall. Het succesvolle project ‘Kennismaking RandstadRail’ wordt voortgezet. Het streven is dat de begeleidingsritten begin juni weer starten. Nieuwe coaches zijn welkom!

RandstadRail is toegankelijk voor bijvoorbeeld blinden of mensen met een scootmobiel of een rolstoel, maar toch is er soms nog een emotionele drempel: Hoe werkt het in de praktijk? Kan ik alleen reizen? En durf ik het?

Voorall brengt reizigers met een beperking en begeleidende vrijwilligers bij elkaar om samen vervoer met RandstadRail te ontdekken. Voorall heeft daarvoor al een pool ervaren coaches maar zoekt nog twaalf coaches die mensen met een beperking willen helpen te leren reizen met RandstadRail.

Voorall organiseert donderdagochtend 24 mei een training voor coaches, waarbij de coach onder andere gaat proefrijden. Daarna begint het echte werk: maximaal drie keer begeleiding geven aan mensen met een beperking. Een begeleidingsrit duurt ongeveer twee uur en wordt gratis aangeboden aan de deelnemers.

Wat wordt er verwacht van een coach?

Een coach heeft om te beginnen de bereidheid en de tijd om de begeleiding op zich te nemen. Hij moet zelfstandig kunnen reizen met RandstadRail, is respectvol en geduldig. Hij ziet het verschil tussen hulp en begeleiding en neemt het dus niet overals het lastig wordt. Hij kan zelfstandig problemen oplossen en kan goed samenwerken en overleggen.

Meer informatie op Vooral.nl

Reactie achterlaten