Raad dringt aan op behoud buslijn

In de bezuinigingsplannen van stadsgewest Haaglanden voor het openbaar vervoer in de Haagse regio waren de buslijn 71 en 72 bedreigd. Hoewel de dreiging voor de korte termijn lijkt afgewend is de situatie voor 2015 en later onzeker, aldus VVD Zoetermeer. Dankzij een initiatief van de partij heeft de gemeenteraad er bij Haaglanden op aangedrongfen dat de lijnen moeten blijven.

“Buslijnen 71 en 72 zijn voor de wijken Rokkeveen en Dorp belangrijke openbaar vervoer voorzieningen”, aldus de VVD. “Voor Rokkeveen -toch al verstoken van Randstadrail- zijn de lijnen zelfs de enige stadslijnen die de woonwijken aandoen.”

De VVD maakt zich sterk voor een goed dekkend netwerk van OV-lijnen in de stad. VVD-raadslid Jan Willem Schotel: “Zonder de lijnen 71 en 72 is daar in Rokkeveen geen sprake van. Het is goed dat deze boodschap nu luid en duidelijk overkomt bij Haaglanden. Verdere bezuinigingen zijn op termijn misschien nodig. Maar dat mag dan niet betekenen dat bijna een hele wijk zonder goed bereikbare busverbindingen komt te zitten.”

Reactie achterlaten