Zomerreeks deel 1: Het eerste artikel

Dit is het eerste artikel in de tiendelige zomerreeks. Ik kijk terug op 5.000 dagen ZoetermeerOV. 13 Jaar alweer bericht deze site over alles wat er gebeurt in onze stad en het openbaar vervoer.

10 Artikelen is slechts een korte selectie van de mijlpalen van de afgelopen jaren en zaken die voor mij persoonlijk belangrijk zijn. Toch schetst het een aardig beeld van de tijdgeest van toen en de ontwikkeling die de stad en het OV heeft doorgemaakt.

Met vriendelijke groet, Maarten Batenburg.

» [klik] Het allereerste bericht op de site


In ’99 zat ik op de middelbare school. Ik had al enige maanden de site Quick Link-Plaza zelf opgebouwd, later opgegaan in OVcentraal. Op hetzelfde adres op een gratis Fortunecity-account maakte ik een site waar ik alles kwijt kon over mijn favoriete spoorlijn, de Zoetermeer Stadslijn. De eenvoudigweg gelijknamige website wist al gauw wat verkeer te trekken. Het was zowaar de eerste spoorlijn in Nederland met een eigen website, zo constateerde ik blij.

Al gauw kwam naast het spoornieuws ook het busnieuws. Daarvan getuigd het eerste artikel in de nieuwssectie. Het is gebaseerd op een krantenbericht uit ’98. Een nieuwe spitsbus naar het industriegebied en naar Den Haag, het was een mooie start van de site.

Hoewel de site al iets eerder bestond dan het eerste artikel aangeeft, koester ik de datum van het artikel 4 januari 1999 toch als de geboortedatum van ZoetermeerOV. Het voelt of de site een onderdeel is van mijn leven. Toch kan ik er niet al de tijd aan schenken die ik zou willen, zoals met wel meer zaken in het leven.

Buslijn 54 naar Den Haag Hollands Spoor is eind 2011 opgeheven, nadat de route al eerder was ingekort tot Centrum West. De busroute door Seghwaert is nauwelijks nog herkenbaar. Daarmee heeft deze site lijn 54/55 overleefd. Een twijfelachtige eer. Het vormt in elk geval een semi-diepzinnige afsluiting van het eerste artikel van de zomerreeks.

Reactie achterlaten