HTM controleurs bedreigd en beledigd

Controleurs van de HTM hielden zondag 14 oktober om 09:30 uur op de Javalaan een 25-jarige Zoetermeerder aan voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs. Bij de aanhouding bedreigde de verdachte de controleurs. De recherche onderzoekt de zaak.

In een tram controleerden medewerkers van de HTM inzittenden op een geldig vervoersbewijs. Een 25-jarige man reisde zonder geldig vervoersbewijs en kon de controleurs geen identiteitsbewijs overhandigen. De controleurs hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Onderweg bedreigde en beledigde hij het HTM personeel.

Geldboete

Aan het bureau bleek dat de Zoetermeerder nog een openstaande boete van ruim 300 euro moest betalen Een familielid betaalde deze boete aan het politiebureau. Met een proces-verbaal verliet de verdachte na verhoor het politiebureau.

Politie Haaglanden, de HTM en het OM Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak zoals medewerkers van het openbaar vervoersbedrijf en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals controleurs kan worden verdubbeld.

Reactie achterlaten