Geen kaartjesautomaat op station

Er komen geen kaartjesautomaten op de haltes van de Randstadrail. Een voorstel daartoe van de SP werd maandagavond niet aangenomen door de Zoetermeerse gemeenteraad. De partij had het College van B&W opgeroepen zijn best te doen dat reizigers makkelijker vervoersbewijzen kunnen aanschaffen.

Volgens wethouder Hans Haring (D66, vervoer) is de vraag in het verleden meermalen gesteld. Het probleem is, aldus de wethouder, dat het een prijzige ingreep is. Volgens het stadsgewest Haaglanden kost de aanschaf van kaartjesautomaten tussen de 15.000 en 50.000 euro. En dat is nog exclusief de exploitatiekosten. Ook wijst Haring erop dat met de komst van het HTM-loket bij Centrum West reizigers overdag al een centraal gelegen plek een plaatsbewijs kunnen kopen.

De SP verwees bij het indienen van de motie naar de trajecten van de RET in de Rotterdamse regio. Daar bestaat wel de mogelijkheid om op elke halte een kaartje aan te schaffen. Volgens de socialisten is dit noodzakelijk om het openbaar vervoer te stimuleren.

Reactie achterlaten