Gezamenlijke actie om veiligheid RandstadRail te vergroten

2013 passagiers werden gecontroleerd en 206 begingen een overtreding. Burgemeester Aptroot: “Het is goed om te zien dat er een dalende lijn is van het aantal overtredingen. Toch blijft het aantal zwartrijders hoog. We gaan dan ook niet tevreden achterover leunen maar vol energie door met de controleacties.”

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan.

Resultaten

Tijdens de controleacties voerden de partijen een zogenaamd zero tolerance-beleid door overtredingen direct te beboeten. De controleactie duurde van 18:00 tot 00:00 uur.

De overtredingen bestonden uit:


  • 174 boetes voor zwartrijden
  • 13 boetes voor niet kunnen tonen ID
  • boetes voor het nuttigen of bij zich dragen van alcohol waar dit verboden is
  • 4 voor voeten op de bank in de tram
  • 3 voor fietsverlichting
  • 2 voor afval op straat gooien
  • 2 voor belediging
  • 1 voor vals ID

Daarnaast hield de politie vijf verdachten aangehouden, die nog gesignaleerd stonden voor openstaande boetes. Eén verdachte had inbrekerswerktuig bij zich en één verdachte is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Samen in actie

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom surveilleerde team Handhaving tijdens deze avond op en rond de haltes en maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Reactie achterlaten