VVD wil aanpak vieze liften op RR-haltes

De afgelopen weken heeft de Zoetermeerse VVD-fractie in de avonduren verschillende haltes van de RandstadRail bezocht. De fractie wil weten of de haltes voldoende schoon, heel en veilig zijn. Ondanks dat nog lang niet alle haltes bezocht zijn, is volgens de liberalen al wel duidelijk dat er actie nodig is om de vieze liften aan te pakken.

Volgens de VVD zijn veel liften op de haltes vies en stinken ze naar urine. Daarom gaan ze het college om actie vragen. De liberalen willen van het college weten waarom de liften niet beter schoongemaakt worden en hoe er voor gezorgd gaat worden dat de liften fatsoenlijk schoon worden en ook blijven. De partij zal deze vragen dinsdagavond stellen in de rondvraag van de commissie Samenleving van de gemeenteraad.

“De liften zijn vies en stinken een uur in de wind naar urine. Na een paar haltes gezien te hebben wisten we al dat er echt iets aan moet gebeuren. Daarom gaan we het college vragen om actie te ondernemen. Regelmatig de liften goed schoon laten maken en houden moet toch gewoon kunnen? We hopen dat deze stinkende ergernis snel aangepakt kan worden.” zegt VVD-fractievoorzitter Marc Rosier.

“Laten we verder niet vergeten dat het belangrijkste is dat we de haltes en liften gewoon schoonhouden. Want een schonere halte begint bij de gebruiker. Anders moeten we maar gaan nadenken over camera’s in de liften die op internet te bekijken zijn. Ik denk niet dat veel zeikers te kijken willen staan op het internet.”

Reactie achterlaten