Kapotte wissel oorzaak van RandstadRail-storing

“Bij een defect worden uit veiligheidsoverwegingen RandstadRail 3 en 4 en de E-lijn omgeleid. We nemen direct contact op met de aannemer die de storing moet oplossen,” zegt een woordvoerder van het Haagse vervoersbedrijf. “Het duurde helaas lang om de storing te verhelpen. Pas rond 9:15 uur konden we weer over de wissel rijden.”

Excuses HTM

De wissel ligt op een cruciaal punt en wordt intensief gebruikt. Als er een storing is, heeft die grote gevolgen voor de hele lijnvoering van de RandstadRail. De HTM is zich er van bewust dat op zo’n moment veel reizigers gedupeerd zijn. “Dat vinden wij oprecht heel erg. Zeker omdat de storing in de ochtendspits plaatsvond.”

De HTM heeft direct na de storing via de sociale media, mail actueel en de dynamische borden bij de haltes alternatieve reisadviezen gegeven. “Maar dat betekende toch extra reistijd of extra overstappen, en dat heeft voor ongemak gezorgd bij onze reizigers,” zegt de woordvoerder.

Ernstige vertragingen

Door de storing ontstonden ernstige vertragingen en omleidingen. Zo konden trams uit Zoetermeer niet verder rijden dan het Forepark. En vanuit Den Haag kwamen de Randstadrail lijnen 3 en 4 niet verder dan station Laan van NOI. Ook de Rotterdamse lijn E ondervond hinder van de storing. Bij het Forepark zijn er vaker wisselstoringen, ook in de winter was het regelmatig raak.

Reactie achterlaten