Politiek Zoetermeer wil snel oplossing RandstadRail

De VVD en Lijst Hilbrand Nawijn in Zoetermeer roepen op om de problemen bij RandstadRail zo snel mogelijk op te lossen. Dinsdagochtend liepen reizigers vanuit Zoetermeer naar Den Haag weer forse vertragingen op door een wisselstoring bij bedrijventerrein Forepark bij Leidschenveen. Het is de derde keer in vijf dagen tijd dat reizigers lang op de RandstadRail moesten wachten.

VVD-raadslid Robin Fries is boos. “Wisselproblemen kunnen een keer voorkomen maar het lijkt inmiddels een structureel probleem en dat is kwalijk. Je moet op RandstadRail kunnen vertrouwen.”

Ook Jan Lobel van de Lijst Hilbrand Nawijn stoort zich aan de vertragingen. “RandstadRail is een belangrijk vervoersmiddel voor Zoetermeerders. Als hij niet rijdt dan hebben burgers daar last van.”

Boete voor vervoerder

De VVD wil dat het Stadsgewest Haaglanden optreedt wanneer de vervoersvergunning van de HTM in 2016 afloopt. “Bij het verlenen van de nieuwe vergunning moet het Stadsgewest als voorwaarde stellen dat dienstverlening en punctualiteit in orde zijn. Dat gebeurt nu al bij de NS. Dat betekent dat als de RandstadRail niet op tijd rijdt, het vervoersbedrijf of de directie een boete moeten betalen.”

Jan Lobel ziet meer in extra onderhoud. “Dat betekent extra controle op de wissels.”

Reactie achterlaten