Haaglanden zoekt oplossing voor RandstadRail problemen

Problemen op het RandstadRail-traject tussen Zoetermeer en Den Haag hebben deze maand tot veel irritatie geleid bij reizigers. “Ook gistermiddag waren er weer vertragingen. Opnieuw waren wissels de oorzaak. Dit keer werden ook reizigers richting Zoetermeer getroffen.” Mede omdat het de afgelopen winter ook al een aantal keren flink mis ging.

Over de winterproblemen werd door Haaglanden al eerder onderzoek toegezegd. Bespreking van de resultaten van het onderzoek staat voor juli op de agenda van het Algemeen Bestuur van Haaglanden.

Naar aanleiding van de recente problemen hebben de Zoetermeerse leden van het Algemeen Bestuur van Haaglanden er op aangedrongen het onderzoek niet te beperken tot de overlast in de winter, maar breder te kijken hoe de bedrijfszekerheid van de lijn Zoetermeer – Den Haag vv kan worden verhoogd.

Daarop is een snelle reactie gekomen.

De opstellers van de brief vanuit Zoetermeer zijn blij met dit snelle antwoord waarmee de portefeuillehouder (Peter Smit – Den Haag) duidelijk laat blijken dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen.

Wij wachten de resultaten van het brede onderzoek af. Hopelijk draagt dit bij aan de noodzakelijke verbetering van het functioneren van RandstadRail.

Reactie achterlaten