Zes jongens opgepakt voor gewelddadige mishandeling Delftsewallen

Zes verdachten zijn dinsdag aangehouden op verdenking een ernstige mishandeling van twee jonge slachtoffers op station Delftsewallen. Vijf van de zes verdachten werden in Zoetermeer aangehouden en één verdachte in Den Haag.

Maandag 14 januari werden op het Randstadrail station Delftsewallen twee minderjarige slachtoffers door een groep van ongeveer acht jongeren geschopt, geduwd en geslagen. Zelfs toen één slachtoffer ten val kwam bleven de jongeren op hem inschoppen. De slachtoffers raakten gewond aan gezicht, achterhoofd en handen.

Van het incident werden door beveiligingscamera’s opnames gemaakt die door de politie werden geanalyseerd. Wegens de grote omvang van de groep duurde het geruime tijd voordat de politie van zes van de acht verdachten de identiteit kon vaststellen.

Voorgeleiding
Van de aangehouden verdachten zijn er vijf minderjarig (15 en 16 jaar oud). Er is één meerderjarige verdachte van 18 jaar aangehouden. De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie verricht nader onderzoek naar de nog twee onbekende verdachten. Meerdere aanhoudingen worden dan ook zeker niet uitgesloten.

Reactie achterlaten