Geen vliegverkeer en treinverkeer door ontmanteling vliegtuigbom

Zaterdag 13 juli om 05:30 uur begint de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) met de ontmanteling van de vliegtuigbom. De Engelse 500-ponder vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ligt in de Tweemanspolder langs het Noordeinde en werd dinsdag 9 juli bij graafwerkzaamheden door de Gasunie ontdekt. De EOD stelde na onderzoek vast dat er geen direct gevaar is.

De EOD zal de bom onschadelijk maken door de ontsteking te verwijderen. De bom wordt verplaatst en op een later moment op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Omwonenden hoeven hun woning niet te verlaten tijdens de demontage. Zij worden vandaag door de gemeente verder geïnformeerd. Naar verwachting zal de demontage een uur in beslag nemen.

Zaterdagmorgen wordt de Rijksweg A12 Utrecht – Den Haag deels afgesloten en vinden er omleidingen plaats. Ook is er geen treinverkeer via de spoorlijn Utrecht – Den Haag. Vliegverkeer boven het dorp is niet toegestaan. Berichtgeving over de gevolgen voor het verkeer a.s. zaterdag is te volgen via de media. Dit is een gezamenlijk persbericht van gemeente en politie.

Reactie achterlaten