Geen hinder RandstadRail plaatsen brugdelen Westerpark

De brugdelen van de brug zijn in Friesland geproduceerd en onlangs via speciale transporten naar Zoetermeer gebracht. Op het bouwterrein langs de Leidschendamseweg (N469) zijn ze aan elkaar gelast.

De aannemer werkt niet alleen het hele weekend, maar ook in de nachten van zaterdag op zondag en van zondag op maandag. De Leidschendamseweg is van zaterdag 14:00 uur tot maandagochtend 5:00 uur voor al het verkeer afgesloten. Ook het fietspad langs de Leidschendamseweg is dan dicht. Het Sprinterpad blijft open, maar de aannemer zal `s nachts fietsers tegenhouden als dat nodig mocht zijn. De omleiding voor het verkeer is met borden aangegeven.

Op zaterdagavond rond 18.00 uur begint de aannemer met de opbouw van de hijskranen. Tussen 1:30 en 7:00 uur brengt hij het brugdeel over de baan van RandstadRail op zijn plaats. Direct daarna begint hij met het plaatsen van het laatste brugdeel over de Leidschendamseweg. Dit moet op maandagochtend om 5:00 uur klaar zijn.

De HTM maakt van de gelegenheid gebruik om in de nacht van zaterdag op zondag het transformatorhuisje langs de trambaan (vlakbij het tunneltje onder de trambaan) te slopen.

RandstadRail rijdt volgens de gewone dienstregeling. Buslijn 30 Zoetermeer – Leidschenveen – Ypenburg – Rijswijk – Wateringen – Naaldwijk rijdt tussen Zoetermeer Centrum West en station Ypenburg rechtstreeks. De tussengelegen haltes vervallen.

Reactie achterlaten