Station Den Haag CS weer vrijgegeven na gaslucht

Van en naar het Centraal Station in Den Haag hebben zaterdagavond een paar uur geen treinen gereden, omdat het station rond half elf op last van de brandweer werd ontruimd. Op twee perrons was een ‘vreemde lucht’ waargenomen, die volgens een politiewoordvoerder leek op gas.

Bij metingen zijn geen concentraties van een gas aangetroffen. Even na middernacht werd het station weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang. Ook het trams van Randstadrail gingen toen weer rijden.

Een bron van de vreemde lucht is niet gevonden. Bij de twee perrons waar de lucht werd geroken, stonden twee treinen die werden weggesleept nadat de lucht was waargenomen. “Mogelijk dat het toch daar vandaan kwam”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Op Den Haag CS zijn al geruime tijd verbouwingswerkzaamheden.

Reactie achterlaten