Vragen PvdA over buslijn 173 Bleiswijk – Zoetermeer

“Bus 173 rijdt niet langs een Zoetermeers station. RET bus 173, die ook de halfuursverbinding vormt tussen Bleiswijk en Zoetermeer, passeert geen enkel Zoetermeers station. Komende vanaf Bleiswijk en de Kruisweg gaat het via het Bleizo bedrijventerrein rechtstreeks naar het Zoetermeerse Stadshart. Inwoners van Zoetermeer die per trein richting Gouda of Den Haag willen, moeten of in Zoetermeer overstappen op de RandstadRail richting een station of via Metro E station Rodenrijs reizen. Een heel stuk om”, zo constateert de PvdA. “Volgens de RET is de huidige route in overeenstemming met de reiswensen van de inwoners van Bleiswijk maar wij betwijfelen dat zeer. Wij zullen dan ook bevorderen bij wethouder De Paepe om dit in het Stadsregionale overleg over de nieuwe dienstregelingen te gaan inbrengen. Natuurlijk is dit probleem sowieso voorbij wanneer er een station Bleizo gebouwd gaat worden. Dan ligt Bleiswijk, zeker wanneer er gebruik gemaakt gaat worden van de nieuwe Laan van Mathenesse op een steenworp Openbaar Vervoersafstand van het nieuwe station. Dat zou Bleiswijk als aantrekkelijke woonplek nog eens extra in het zonnetje gaan zetten. Wij pakken dit via onze OV woordvoerder Sam de Groot snel op!”

Reactie achterlaten