Rover: ‘Reizigers positief over station Bleizo’

Het grootste gedeelte van de positieve respons komt uit Lansingerland en de nabij gelegen wijk Oosterheem. “Van de onderzoeksgroep is de huidige reistijd gemiddeld 1 tot 1,5 uur”, legt een woordvoerder van Rover Zoetermeer uit. “49% van de respondenten geeft aan altijd via Zoetermeer-Bleizo te zullen gaan reizen, onafhankelijk van de reistijdwinst. Dit aantal loopt op tot 72% naarmate de reistijdwinst toeneemt.”

Voorwaarden

Op basis van deze resultaten zegt Rover positief te zijn over de komst van Station Bleizo. Toch heeft de reizigersorganisatie nog wat kanttekeningen. “Wel zijn we van mening dat de ZoRo-bus, die bij het nieuwe station zal stoppen, ook door Berkel zou moeten rijden.” Ook ziet Rover Zoetermeer graag dat op termijn de buslijn wordt vervangen door een tram of metroverbinding met aansluiting op de E-lijn in Rotterdam. “Daarnaast is het van belang dat er voldoende, bewaakte fietsenstallingen komen voor de forensen uit andere wijken en kan het station een park & ride voorziening krijgen voor doorgaande reizigers naar Den Haag CS.” Ook zouden er streekbussen moeten komen naar moeilijk bereikbare plaatsen als Zevenhuizen, Moerkapelle en Benthuizen.

Station Zoetermeer-Oost

Rover zegt verder het van belang te vinden dat station Zoetermeer-Oost blijft. “Dit station trekt veel reizigers uit Rokkeveen. Ook mogen de Intercity’s en sprinters geen last hebben van de komst van station Zoetermeer – Bleizo.”

Reistijdwinst

Wethouder Hans Haring zegt blij te zijn met de uitkomst van het onderzoek: “Het onderschrijft het maatschappelijk belang van het station. De reistijdwinst voor OV-reizigers kan met het station oplopen tot maar liefst 25 minuten. Ruim 70.000 inwoners uit Oosterheem en Lansingerland kunnen straks sneller richting Gouda, Utrecht en Rotterdam reizen.”

Reactie achterlaten