Lijn 3 om-en-om door Zoetermeer, minder trams in Zoetermeer

Bij Centrum West wordt gewerkt aan een tweede keerspoor voor de daar eindigende lijn 3 uit/naar Loosduinen. Ook het bestaande keerspoor is daarmee buiten gebruik.

Lijn 3 rijdt daarom van 13 juli tot en met 1 september een aangepaste dienstregeling.
Komende vanuit Den Haag rijdt de helft van de trams op lijn 3 de normale route (‘linksom’) langs Stadhuis, Seghwaert, Voorweg Hoog en Dorp terug naar Centrum West. Deze trams rijden hierna direct door naar Den Haag. De andere helft van de trams op lijn 3 rijdt na de eerste aankomst op Centrum West (‘rechtom’) naar Dorp, Voorweg Hoog, Seghwaert en Stadshuis. Hiermee is het oude patroon van de voormalige Sprinter tijdelijk herstelt.

Er rijden door de Krakeling dus ook minder trams. maandag tot en met zaterdag overdag rijden er per richting per uur drie trams van lijn 3, ’s avonds en op zondag zijn dat er zelfs twee.

Alle trams die vanaf Centrum West Zoetermeer binnen rijden, vertrekken vanaf het perron richting Stadshuis, dat nu dus ook gebruikt wordt om rechtstreeks naar Dorp en verder te rijden. Trams houden in de beide richtingen enkele minuten stil op halte Voorweg Hoog, om de rijtijden op de rest van het traject weer zoveel mogelijk synchroon te laten lopen aan de normale dienstregeling.

Omdat de zomerdienstregeling geldt, rijden de extra spitsritten op lijn 4 niet. Daarmee neemt het aantal ritten vanaf Seghwaert en verder richting Den Haag af van 18 tot 9 per uur.

Reactie achterlaten