Grote opknapbeurt ‘lelijke’ Mandelabrug begonnen

Met de opknapbeurt wil Zoetermeer de ‘look and feel’ van de brug verbeteren, aldus Van Domburg. Daarnaast verwacht de wethouder dat de aanpassingen een positieve invloed hebben op de sociale veiligheid. Het merendeel van de verbouwing wordt betaald door de gemeente, Breevast zal echter 50.000 euro voor haar rekening nemen.

Herkenbaarheid

De gemeente gaat onder meer de zijwanden van de overkapping vullen met doorzichtige folie. Hierop worden vervolgens herkenbare beelden van Zoetermeer geprojecteerd. Om de herkenbaarheid en uitstraling van de brug te verbeteren krijgen de pijlers LED-verlichting. Daarnaast worden de borden op de pleinen en brug opgeschoond.

Doorzicht

De halfverdiepte onbewaakte fietsenstallingen worden verwijderd en gevuld met grond en beplanting. Daarnaast zal ProRail de overige bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen het komende jaar vergroten. Het Plein der Verenigde Naties wordt opnieuw bestraat en gelijktijdig voorzien van nieuwe verharding. Het middengebied van het plein wordt opnieuw ingericht en de onderste panelen van het windscherm tot een hoogte van ongeveer 2 meter verdwijnen zodat er weer doorzicht ontstaat op de cascade (waterval).

Uitstraling

Stadsgewest Haaglanden laat de trappenhuizen naar de Randstadrail halte Driemanspolder renoveren, dit moet de uitstraling en het gevoel van sociale veiligheid in de omgeving van de trappenhuizen verbetert. Ook komen er bloembakken te staan op het Kinderen van Versteeghplein.

Lelijk

De Mandelabrug werd in 1992 gebouwd naar aanleiding van de Floriade. In het televisieprogramma ‘De slag om Nederland’ werd de brug genomineerd tijdens de verkiezing ‘lelijkste brug van Nederland’.

Reactie achterlaten