Rover wil opheldering over weghalen kaartautomaten station Zoetermeer

Reizigersvereniging Rover wil opheldering van de Nederlandse Spoorwegen over het weghalen van kaartautomaten op onder meer het treinstation van Zoetermeer. De organisatie zegt dat reizigers lang in de rij moeten staan bij resterende kaartautomaten en dat zij daardoor vaker hun trein dreigen te missen.

Veel mensen reizen tegenwoordig op een ov-chipkaart en hebben daarvoor geen kaartjesautomaat meer nodig, maar volgens Rover is het nog ‘helemaal niet zo ver dat de papieren kaartjes zijn afgeschaft.’ Rover vindt het ‘prima dat het gebruik van de ov-chipkaart wordt gestimuleerd, maar dit moet niet ontaarden in een situatie waarin NS zijn klanten die een kaartje willen kopen, het leven zuur gaat maken’, schrijft Rover aan NS.

Rover zegt meldingen uit heel Nederland te hebben gekregen over de zaak. Volgens Rover gaat het onder meer om stations in Zoetermeer, Delft, Rotterdam Centraal, Deventer, Woerden, Maarn, Nieuwekerk ad IJssel, Den Bosch, Goes, Nijmegen, Boxmeer, Amersfoort Schothorst, Arnhem Velperpoort en Leiden Centraal.

Reactie achterlaten