Komst Bleizo blijft nog onzeker

Volgens de PvdA-staatssecretaris is de aanleg van het station aan de rand van Zoetermeer niet verantwoord zonder grootschalige investeringen en aanpassingen aan de dienstregeling op de corridor Den Haag – Gouda – Utrecht. Mansveld stelt dat uit onderzoek blijkt dat op basis van de tot nu toe uitgevoerde studies de toevoeging van het nieuwe station niet verantwoord is voor een betrouwbare dienstregeling op het traject.

De reactie van Mansveld volgt na een motie vanuit de Tweede Kamer om alles in het werk te stellen om station Bleizo te realiseren. Volgens haar wordt er op dit moment gekeken of de komst van het station alsnog mogelijk is. “Zoals gebruikelijk bij het spelregelkader rond nieuwe stations is het aan de gemeente Zoetermeer en het stadsgewest Haaglanden om dit met de sector te bespreken,” schrijft de staatsecretaris. De uiteindelijke conclusies worden uiterlijk eind van dit jaar verwacht.

Reactie achterlaten