Stations Zoetermeer 23 keer overgeslagen

Reizigers in Zoetermeer hebben dit jaar 23 keer tevergeefs op een trein gewacht. De stations werden door de NS voorbijgereden om grootschalige vertraging te voorkomen. Dagelijks worden in Nederland gemiddeld 9 stations overgeslagen.

Het hoofdstation van Zoetermeer wordt met een percentage van 0,05 procent bovengemiddeld overgeslagen. Hier werd 18 keer door de NS doorgereden. Bij station Zoetermeer Oost gebeurde dat dit jaar 5 keer.

In vergelijking met vorig jaar is het aantal overgeslagen stations in Zoetermeer overigens afgenomen. Zo reed de NS in 2012 maar liefst 37 keer door.

Vertraging

De reden waarom een trein een station overslaat wordt niet geregistreerd, maar volgens de NS wordt de maatregel meestal ingezet om te voorkomen dat grote groepen reizigers nog meer vertraging oplopen.

Niet verbieden

Ondanks dat het overslaan van stations voor staatssecretaris Wilma Mansveld een doorn in het oog is, wil ze de NS dit toch niet verbieden. “Als ik dat zou verbieden zou ik NS mogelijk dwingen een andere bijsturingsmaatregel toe te passen die tot meer hinder leidt voor reizigers. Dat is niet in het belang van de (veel) grotere groep reizigers”, schrijft ze daarover aan de Tweede Kamer. Ze vindt dat het overslaan van stations dan ook alleen mag worden ingezet als dit echt noodzakelijk is.

Reactie achterlaten