SP wil antwoord op Zoetermeerse Randstadrailwensen

In juli heeft de gemeente Zoetermeer een lijst met verbeterpunten omtrent de Randstadrail aan het Stadsgewest Haaglanden gestuurd. Reden is dat de huidige afspraak dat HTM het vervoer op de lijn uitvoert afloopt in 2016. Wil HTM het vervoer mogen blijven uitvoeren, moet er het nodige gebeuren. Aldus Zoetermeer.

Bijna een half jaar na de brief is er nog niet veel verbeterd, vindt de SP Zoetermeer. Zo zijn de perrons nog steeds erg vuil en voertuigen overvol. Ook zijn de kaartautomaten regelmatig buiten dienst. Reden voor de SP om schriftelijke vragen te stellen aan het Zoetermeers gemeentebestuur om te vragen wat er na de brief van juli verbeterd is aan de dienstverlening.

Raadslid Ewout den Heijer: “Haaglanden zou zich rot moeten schrikken en in actie moeten komen na een dergelijke kritische brief, het lijkt er echter op dat er weinig gebeurt is. We willen van het college weten waarom er weinig gedaan is met de punten die naar voren zijn gebracht en wat dit betekent voor de toekomst van Randstadrail en HTM.”

Het geklaag in Zoetermeer heeft verder weinig invloed. Want inwoners en gemeenteraadsleden hebben niet direct iets te vertellen over Haaglanden. Hier maken wethouders de dienst uit in de constructie ‘verlengd lokaal bestuur’.

Reactie achterlaten