Veel vertraging Randstadrail 23 januari

Wat de oorzaak van de storing is, kan een woordvoerster van vervoersbedrijf HTM niet zeggen. Ook is niet duidelijk wanneer het probleem is opgelost.

‘We hebben ervoor gekozen om de trams toch te laten rijden, ondanks de storing, maar dat betekent wel dat ze met vertraging rijden’, aldus de woordvoerster. De storing ontstond woensdagavond al. In de loop van donderdagochtend liep de vertraging op van 40 naar 55 minuten.

De wissel bij het Forepark in de Haagse wijk Leidschenveen, die al jaren voor problemen zorgt bij RandstadRail en daarom in december juist een nieuw onderdeel kreeg, heeft donderdag het tramverkeer toch weer flink in de war geschopt.

Een woordvoerster van vervoersbedrijf HTM bevestigt tegenover Omroep West dat de wissel een nieuwe wisselsteller heeft gekregen. Dat onderdeel zet de wissel om. Het is echter nog niet duidelijk of het nieuwe onderdeel voor de problemen zorgt.

In totaal werden bij het Forepark en op het traject in Zoetermeer 33 wisselstellers vervangen, een investering van in totaal 1,5 miljoen euro, betaald door Stadsgewest Haaglanden en de HTM. Bedoeling van de operatie was juist om het aantal storingen flink terug te dringen.

Vertragingen van bijna een uur

De HTM zegt de overlast voor de reizigers ‘uitermate vervelend’ te vinden. Donderdagochtend kregen passagiers te maken met vertragingen tot 55 minuten. Al eerder deze week kampten de reizigers met vertragingen door storingen in het beveiligingssysteem van Randstadrail 3 en 4.

Update 13:00

De wisselstoring in het Forepark in Den Haag waarvan RandstadRail 3 en 4 donderdag last hadden, is opgelost. Dat meldt het vervoersbedrijf HTM even voor 13:00 uur. Tramreizigers moeten nog wel even rekening houden met vertragingen. De storing ontstond woensdagavond al.

Reactie achterlaten