Controle RandstadRail, 15 aanhoudingen en 161 bekeuringen

Tijdens de actie waarbij met de gemeente Zoetermeer en de HTM werd samengewerkt had tot doel het verminderen van overlast en agressie tegenover controle personeel en reizigers.

Tijdens de actie werden er 15 aanhoudingen verricht, waaronder diverse beledigingen, belemmeringen en signaleringen. Daarnaast werden twee aanhoudingen verricht voor heling; collega`s van de politie zagen twee personen met een tas vol telefoonhoesjes en parfum in originele verpakking uit de tram stappen en konden geen verklaring geven over de herkomst van de spullen.

Tevens werden er totaal 161 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere zwartrijden en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Tot slot werden er 16 controlekaarten door de HTM uitgeschreven.

Reactie achterlaten