Noren repareerden falende wissels Randstadrail

Bij de vervanging van de problematische wissels van Randstadrail heeft Siemens hulp gekregen van Noorse installateurs. Dat is bekend geworden tijdens een vergadering van de commissie Verkeer en Vervoer en Economische Zaken Haaglanden de vorige week.

Reden om te kiezen voor de monteurs en deze vanuit ScandinaviĆ« in te laten vliegen is omdat zij specialisten zijn op het gebied van de betreffende wissel. Een tweede reden is dat zij ervaring hebben met het functioneren van de wissels bij ‘zwaar winterweer’. Juist tijdens deze weersomstandigheden kampten de wissels van de Randstadrail de laatste jaren met veel problemen.

Tijdens de vergadering heeft afvaardiging van de Zoetermeerse gemeenteraad nogmaals het ongenoegen geuit over de recente problemen bij Randstadrail.

Eerder maakte verkeerswethouder Hans Haring ook al zijn ongenoegen kenbaar. Om tekst en uitleg te geven brengt portefeuillehouder Peter Smit van het Stadsgewest een bezoek aan de gemeenteraad.

Namens Zoetermeer heeft VVD-raadslid Jan Willem Schotel tijdens de vergadering laten weten dat de tijd van ‘zien is geloven’ voorbij is en dat de reputatie van HTM door de wisselproblemen forse schade heeft opgelopen.

Reactie achterlaten