Vraagtekens bij ‘winterklaar zijn’ RandstadRail

De storingen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden bij de Zoetermeerse RandstadRail van HTM baren de VVD zorgen. Volgens de politieke partij hebben reizigers te maken gehad met langdurige vertragingen, die soms opliepen tot wel 50 minuten. In schriftelijke vragen aan het college laat de VVD weten dat er onder meer een beroep moet worden gedaan op de hulp van de Rotterdamse RET.

De RandstadRail kampte vorige week (op 18, 21 en 23 januari) met flinke vertragingen. De VVD zegt dit opvallend te vinden omdat de lijn vanaf 17 december al ‘winterklaar’ had moeten zijn. Zo zou er mogelijk een verband zijn tussen de storingen en de aanpassingen aan de wissels.

Hulp van RET

De RET bood onlangs aan om HTM te helpen bij deze wisselproblemen. Volgens de VVD is er echter nog geen gebruik gemaakt van de expertise van de Rotterdamse vervoerder. Ook stelt de politieke partij voor om een medewerker tijdens de spits paraat te houden bij het transformatorstation, waar vaak de oorzaak zit van de problemen. Deze medewerker zou handmatig kunnen optreden als er weer storingen plaatsvinden.

Reactie achterlaten