Storing treft treinverkeer Den Haag Centraal

Dat meldt de NS woensdag. De storing deed zich voor in het communicatiesysteem van de verkeersleiding en duurt naar verwachting tot na het middaguur. De getroffen trajecten zijn Den Haag Centraal – Leiden Centraal, Den Haag Centraal – Gouda en Den Haag Centraal – Rotterdam Centraal.

Dinsdag had het spoorbedrijf al te kampen met een storing in de verkeersleidingspost in Alkmaar, waardoor in grote delen van Noord Holland geen treinverkeer mogelijk was. Het is niet duidelijk of er een verband is met de storing in Den Haag.

GSMR-storing

Het gaat om een zogenoemde GSMR-storing. Langs de treinbaan staan masten die communicatie tussen machinisten en de verkeersleiding mogelijk maken. Het is een systeem dat onafhankelijk werkt van andere communicatiesystemen.

“Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om machinisten te waarschuwen dat er een boom op het spoor ligt. Ook kunnen machinisten het gebruiken om achteropvolgende treinen te waarschuwen dat er kinderen langs het spoor spelen”, legt een woordvoerder van de NS uit. “Je kunt dus niet even zonder dit systeem rijden.”

Reactie achterlaten