Rover: RandstadRail vaak overvol door rituitval

Er komen veel klachten binnen over overvolle trams tussen Zoetermeer en Den Haag. Deze klachten zijn toegenomen sinds de HTM geen gekoppelde tramstellen meer inzet. Het reizigersoverleg ROCOV Haaglanden heeft Rover-Zoetermeer daarom gevraagd de ernst van de situatie te bekijken.

Uit de metingen van Rover-Zoetermeer blijkt dat er inderdaad regelmatig sprake is van overvolle trams. Dit is vaak te wijten aan rituitval en slechte regelmaat in de dienstuitvoering. De ochtendspits kent de grootste drukte, maar de iets rustigere middagspits laat door nog slechtere regelmaat juist extreem volle ritten zien.

“De grote drukte staat verdere vervoergroei in de weg. Keuzereizigers kiezen bij deze reiskwaliteit voor auto, scooter of fiets”, concludeert Rover-Zoetermeer. De Rover-afdeling adviseert met grotere eenheden te gaan rijden op lijn 4 en maatregelen te treffen om de regelmaat te verbeteren en rituitval te voorkomen. Het rapport is inmiddels aangeboden aan ROCOV Haaglanden.

Download het Rover-rapport (pdf-bestand, 407 kb)

Reactie achterlaten