Twee personen duwen jongen van perron op Voorweg

Even daarvoor in de RandstadRail –die afkomstig was uit Leidschenveen– daagde het tweetal de Zoetermeerder al uit. Het ging om twee jongens van 19 of 20 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf. Eén van hen droeg een wit jack, was 1,70 m lang en had kort verzorgd haar, dat hij met een scheiding naar één kant droeg. De ander droeg een groene jas, was ongeveer 1,80 m lang, had een mager gezicht met stoppels.

De Zoetermeerder sprak het tweetal aan op hun gedrag; ook andere passagiers stoorden zich er overduidelijk aan. Op het station Voorweg Laag stapten de jongens uit en begonnen het latere slachtoffer te bespugen. Hierop is de Zoetermeerder ook uitgestapt. De jongens duwden hem vervolgens op het spoor. Terwijl er weer een tram aankwam, wist de man – met een verwonding aan onder meer zijn been – nog net op tijd op het perron te klimmen. De jongens liepen weg in de richting van Voorweg Hoog om daar weer verder te gaan met RandstadRail.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de mishandeling. Ook mensen die in de tram zaten, toen de jongens zich misdroegen, wil de recherche graag spreken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer op telefoonnummer 0900-8844.

Reactie achterlaten