HTM ziet gratis wifi in trams wel zitten

Op initiatief van de Zoetermeerse SP stemde eerder deze week een meerderheid van de gemeenteraad in met het voorstel om te kijken of het mogelijk om de Randstadrail te voorzien van gratis wifi.

De HTM laat nu weten positief tegenover dit voorstel te staan. “Wij doen op dit moment al onderzoek naar de mogelijkheden om een draadloos netwerk in onze trams en dus ook Randstadrail aan te leggen,” zegt woordvoerster Marijke Poppelier. “Wij zien het voorstel van de gemeenteraad dan ook als positief.”

Reizigers die met de NS door het land treinen, kunnen al veel langer gebruik maken van gratis wifi. Deze werkt over het algemeen prima.

Siemens

Het Haagse ov-bedrijf wijst erop dat er verschillende trams rijden in de regio Haaglanden. “De oude rode trams in Den Haag zijn bijvoorbeeld niet met de laatste technologische ontwikkelingen uitgerust. Dat zijn de nieuwste trams van Siemens die naar Den Haag komen weer wel. De Randstadrail zit qua techniek tussen deze twee soorten in. Dat maakt het onderzoek ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken.”

De nieuwe Siemens-tram is ook niet voorzien van standaard wifi, maar hij is zo ingericht ‘dat het relatief eenvoudig aan te sluiten is’. Wat er nodig is om wifi in de trams en in de Randstadrail aan te leggen, weet de HTM nog niet. Ook kan het nog geen schatting maken wat kosten betreft.

Reactie achterlaten