Teleurgestelde reiziger lijn 3 RandstadRail stapt over op de auto

De Zoetermeerse leraar Marcel den Hollander is klaar met RandstadRail. Met de nodige tegenzin is hij na 7 jaar op en neer reizen naar zijn werk in Den Haag overgestapt op de auto. In een brief aan de HTM legt hij zijn besluit uit en beklaagt hij zich over het ‘onbetrouwbare vervoermiddel’.

Den Hollander is leraar in Den Haag. Zelf woont hij vlakbij Station Leidsewallen in Zoetermeer. Met lijn 3 van RandstadRail heeft hij een directe verbinding naar zijn werk (halte Van Speijkstraat in Den Haag).

Omdat hij voor de klas staat vertrekt hij een half uur eerder van huis. Maar door wissel- en seinstoringen of trams die gewoon uitvallen, komt hij toch regelmatig te laat op zijn werk. Dat er wel eens vertraging is, kan hij nog wel begrijpen. “Maar het gemak, waarmee de HTM het de reizigers aandoet om meerdere keren per maand of zelfs per week, de reizigers niet adequaat en op tijd te vervoeren, is hemeltergend”, aldus Den Hollander.

Gebrek aan ambitie

Afgelopen vrijdag was de maat vol. Dit keer ging het om een kapot voertuig, waardoor het tramverkeer tussen Zoetermeer en Den Haag werd lamgelegd. De Zoetermeerse leraar verwijt HTM ‘een gebrek aan ambitie’.

Daarbij blijft het niet: “Het wissel- en seinmateriaal is zo kapot, dat het op Marktplaats aangeschaft moet zijn.” Verder beklaagt hij zich over de prijs-kwaliteitverhouding: “Voor een ritje betaal ik 3,92 euro, voor die prijs mag ik echt véél meer kwaliteit verwachten.”

Het kan alleen maar beter worden

Den Hollander eindigt zijn brief met de wens dat een ander bedrijf het vervoer tussen Zoetermeer en Den Haag overneemt. Pas dan zal hij weer gebruik maken van de verbinding: “Het kan alleen maar beter worden.”

De brief is zondag opgepakt door GroenLinks Zoetermeer, die al jaren aandacht vraagt voor de slechte dienstverlening. Met het plaatsen van de brief hoopt de fractie meer klachten te verzamelen over lijn 3 van de RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer.

Reactie achterlaten